KONU BAŞLIKLARI (*)
DÖRDÜNCÜ KISIM
İflas ve Zamanaşımı
1. İflas yolu ile takip.
2. İflasın ertelenmesi
3. Zamanaşımı
3.1. Zamanaşımının kesilmesi
3.2. Zamanaşımını kesen haller
3.3. Zamanaşımının işlememesi
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN GENELGE VE GENEL YAZILAR..
MALİ DURUM BİLDİRİM FORMU
—————————————————
DÖRDÜNCÜ KISIM
İflas ve Zamanaşımı
1. İflas yolu ile takip
6183 sayılı Kanun hükümlerine göre yürütülen icra takibine rağmen Kurum alacağı tahsil edilemediği takdirde, bu Kanunun 100 üncü maddesine göre Kurum alacağının tahsilini temin için devreye İcra İflas Dairesi girmekte, İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre Kurum borçlusunun mallarının tasfiyesi iflas masası oluşturulmak suretiyle yürütülmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumunca 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununa Göre Kullanılacak Yetkilere İlişkin Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde; “Kurum alacaklarının tahsili için açılmış bulunan takibin, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri dairesinde iflas yolu ile takibe dönüştürülmesi alacaklı ünitece istenir.” hükümleri yer almaktadır.
Bu hükümlere göre, cebren tahsil şekilleri arasında gerekli şartlar bulunduğu takdirde borçlunun iflası ilgili ünitece istenilebilecektir.
2. İflasın ertelenmesi
İcra ve İflas Kanununun ‘Erteleme Tedbirleri’ başlıklı 179/a maddesi ile; iflasın ertelenmesine karar veren mahkemenin, şirketin veya kooperatifin malvarlığının korunması için gerekli her türlü tedbiri, iyileştirme projesini de göz önünde tutarak alacağı, mahkemenin erteleme kararı ile birlikte kayyım atanmasına karar vereceği, mahkemenin yönetim organının yetkilerini tümüyle elinden alıp kayyıma verebileceği gibi yönetim organının karar ve işlemlerinin geçerliliğini kayyımın onayına bağlı kılmakla da yetinebileceği, iflasın ertelenmesi kararında kayyımın görev ve yetkilerinin ayrıntılı olarak gösterileceği, mahkemenin erteleme kararının hüküm fıkrasını 166 ncı maddenin ikinci fıkrasındaki usulle ilan edeceği ve gerekli bildirimleri yapacağı,
Aynı Kanunun ‘Erteleme Kararının Etkileri’ başlıklı 179/b maddesi ile de, erteleme kararı üzerine borçlu aleyhine 6183 sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takibin yapılamayacağı ve evvelce başlamış takiplerin duracağı, bir takip muamelesi ile kesilebilen zamanaşımı ve hak düşüren müddetlerin işlemeyeceği,
hükme bağlanmıştır.
Bu nedenle, iflasın ertelenmesi kararı verilmesinden sonra, erteleme kararı verilen borçlu ile sınırlı olmak üzere hiçbir icra takip işlemi yapılmayacaktır. Ancak iflasın ertelenmesi kararı verilmeden önce yapılmış olan hacizler ile diğer takipler kaldırılmayacaktır.
İflasın ertelenmesi süresi bitiminde mahkemeden yeni bir erteleme kararının verilip verilmediğinin sorulması gerekmektedir.
Öte yandan, 6183 sayılı Kanuna göre uygulanan ihtiyati haciz de takip yöntemlerinden biri olduğundan, borçlu hakkında erteleme kararının bulunması halinde ihtiyati haciz de dahil olmak üzere hiçbir takip yöntemi uygulanmayacaktır.
Ancak, tüzel kişilik hakkında verilen gerek iflas erteleme kararı gerekse iflas kararı, tüzel kişiliğin kanuni temsilcileri, limited şirket olması halinde kanuni temsilciler ve ortakları hakkında takip yapılmasına engel teşkil etmemektedir. Dolayısıyla şirket hakkında iflasın ertelenmesi kararı verilmiş, ya da iflas kararı verilmiş olunması halinde şirket müdürleri, yönetim kurulu üyeleri, kanuni temsilcileri, üst düzey yöneticileri ile ortakları hakkında cebri icra işlemlerine devam edilerek Kurum alacağı tahsil edilecektir. Ancak, limited şirketin iflası halinde limited şirket ortakları hakkında icra takibi yapılabilmesi için Kurum alacağının iflas masasından tahsil edilemeyeceğinin anlaşılması gerekmektedir.
Borçlunun iflas etmesi halinde ise Kurum alacağını iflas masasına kaydedilmesi için, alacağımıza ilişkin bilgiler iflas masasına gönderilir.
3. Zamanaşımı
5510 sayılı Kanunun 93 üncü maddesi hükmü gereğince, Kurumun prim ve diğer alacakları ödeme süresinin dolduğu tarihi takip eden takvim yılı başından başlayarak on yıllık zamanaşımına tabidir. Kurumun prim ve diğer alacakları; mahkeme kararı sonucunda doğmuş ise mahkeme kararının kesinleşme tarihinden, Kurumun denetim ve kontrolle görevli memurlarınca yapılan tespitlerden doğmuş ise rapor tarihinden, kamu idarelerinin denetim elemanlarınca kendi mevzuatı gereğince yapacakları soruşturma, denetim ve incelemelerden doğmuş ise bu soruşturma, denetim ve inceleme sonuçlarının Kuruma intikal ettiği tarihten veya 5411 sayılı Kanun kapsamındaki kuruluşlar, döner sermayeli kuruluşlar, kamu idareleri ile kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlardan alınan bilgi ve belgelerden doğmuş ise bilgi ve belgenin Kuruma intikal ettiği tarihten itibaren zamanaşımı on yıl olarak uygulanır.
3.1. Zamanaşımının kesilmesi
6183 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinde, zamanaşımının hangi hallerde kesileceği belirtilmiştir. Kurum alacağı için zamanaşımı işlemeye başladıktan sonra bu maddede sıralanan işlemlerden en az birinin gerçekleşmesi durumunda, zamanaşımının kesilmesinde geçmiş olan süre ortadan kalkar ve kesilmenin rastladığı takvim yılını izleyen takvim yılı başından itibaren yeniden işlemeye başlar.
3.2. Zamanaşımını kesen haller
a) Ödeme: Ödeme, hususi şekilleri uyarınca yapılmışsa çekin tahsil dairesine veya bankaya verildiği, paranın bankaya veya postaneye yatırıldığı, münakale emri üzerine paranın Kurum hesabına geçtiği gün yapılmış sayılır ve zamanaşımı da o gün kesilmiş olur. Çek veya münakale emrinin herhangi bir nedenle ödenmemesi durumunda Kurumun borçluya rücu hakkı saklıdır. Bu durumda zamanaşımı kesilmez.
b) Haciz uygulanması: Borçlunun menkul ve gayrimenkul malları ile alacak ve haklarına haciz uygulanması zamanaşımını keser.
c) Cebren tahsil ve takip muameleleri sonucunda yapılan tahsilat: Cebren tahsil ve şekillerini düzenleyen 54 üncü madde uyarınca gösterilen teminatın paraya çevrilmesi, kefilin takibi ve borçlunun iflasının istenmesi sonucu elde edilen tahsilat ile borçlunun taşınır ve taşınmaz mallarının satılması sonucu elde edilen paralar zamanaşımını keser.
d) Ödeme emri tebliği: Kurum alacağını vadesinde ödemeyenlere, 55 inci madde uyarınca tebliğ edilen ödeme emri zamanaşımını keser.
e) Mal bildirimi, mal edinme ve mal artmalarının bildirilmesi: Kurum borçlusunun 59 uncu madde gereğince mal bildiriminde bulunması zamanaşımını kesme nedenidir. Borçlunun malının olup olmaması zamanaşımının kesilmesi bakımından önemli değildir. Zamanaşımının kesilmesi için borçlunun mal bildiriminde bulunması yeterlidir.
Ayrıca, 61 inci madde hükmünce mal edinme ve mal artmalarının, tahsil dairesine bildirilmesi de zamanaşımının kesilmesi için yeterlidir.
f) Yukarıdaki sıralarda gösterilen muamelelerden herhangi birinin kefile veya yabancı şahıs ve kurumların mümessillerine tatbiki veya bunlar tarafından yapılması: Zamanaşımının kesilmesi yönünden yukarıda sayılan beş işlemden herhangi birinin bu kişilere de yapılmış olması da zaman aşımını keser.
g) İhtilaflı amme alacaklarında yargı organlarınca bozma kararı verilmesi: Uyuşmazlık durumunda yargı organlarınca verilen bozma kararı zamanaşımını kesen nedenler arasındadır.
h) Alacağın teminata bağlanması: Alacağın Kanunda öngörüldüğü şekilde herhangi bir teminata bağlanması zamanaşımını kesme nedenleri arasındadır.
ı) Yargı organlarınca yürütmenin durdurulması kararı verilmesi: Yargı organlarınca yürütmenin durdurulması kararının verilmesi zamanaşımını keser.
j) İki kamu idaresi arasında mevcut bir borç için alacaklı amme idaresince, borçlu amme idaresine borcun ödenmesi için yazı ile başvurulması: Amme idareleri arasında mevcut bir borç için alacaklı amme idaresince borçlu idareye yazı ile başvurularak alacağını istemesi zamanaşımını keser. Borçlu amme idaresine yazı ile başvurulması idarece tebellüğ edilmesi manasına gelmektedir.
k) Amme alacağının özel kanunlara göre ödenmek üzere müracaatta bulunulması ve/veya ödeme planına bağlanması: Alacağın özel kanunlara göre ödenmesi için müracaatta bulunulması ve/veya ödeme planına bağlanması da tahsil zamanaşımını keser.
3.3. Zamanaşımının işlememesi
Zamanaşımının işlememesi halini düzenleyen Kanunun 104 üncü maddesi hükmü uyarınca borçlunun yabancı bir memlekette bulunması, hileli iflas etmesi, terekesinin tasfiye edilmesi gibi hakkında icra takibi yapılmasına imkan bulunmayan hallerde, tahsil zamanaşımı işlemez. Sıralanan sebepler ortadan kalktıktan sonra duran zamanaşımı kaldığı yerden işlemeye devam eder.
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN GENELGE VE GENEL YAZILAR
Genelge ekinde yer alan (Ek: 11/a, 11/b ve 11/c) tabloda belirtilen genelgeler ve genel yazılar bu Genelgenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle yürürlükten kaldırılmıştır. Söz konusu genelgeler ile genel yazılar yürürlük dönemlerindeki iş ve işlemlerde kullanılabilecektir.
Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.
…………………………..
Kurum Başkanı
DAĞITIM :
Gereği : Bilgi :
Merkez ve Taşra Teşkilatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına
EKLER DİZİNİ :
Ek: 1- Tecil ve taksitlendirme talep formu (İki sayfa)
Ek: 2- Mali durum bildirim formu (İki sayfa)
Ek: 3- Çok zor durum halinin tespitine ilişkin rapor (Bir sayfa)
Ek: 4/a- Tecil ve taksitlendirme komisyon kararı – Merkez Müdürlüğü (Bir sayfa)
Ek: 4/b- Tecil ve taksitlendirme komisyon kararı – İl Müdürlüğü (Bir sayfa)
Ek: 5- Tecil ve taksitlendirme kabul yazısı (Bir sayfa)
Ek: 6- Tecil ve taksitlendirme bilgi formu (Bir sayfa)
Ek: 7- Tecil faiz oranları (Bir sayfa)
Ek: 8- Gecikme zammı oranları (6183/51. mad. göre)
Ek: 9– Gecikme zammı oranları (5510/ 89. mad.göre)
Ek: 10– İcra takip dosyaları tevhit tutanağı (Bir sayfa)
Ek: 11/a- Yürürlükten kaldırılan genelgeler (Dört sayfa)
Ek: 11/b- Yürürlükten kısmi olarak kaldırılan genelgeler
Ek: 11/c- Yürürlükten kaldırılan genel yazılar
Ek: 1 TECİL VE TAKSİTLENDİRME TALEP FORMU
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………………………. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne
………………………………. Sosyal Güvenlik Merkezine
……………..
Müdürlüğünüze/Merkezinize aşağıda türü, miktarı ve dönemleri belirtilmiş olan …/…/……… tarihi itibariyle toplam …………………….. TL borcum bulunmaktadır.
Mali durumumun söz konusu borcu def’aten ödemeye uygun olmaması nedeniyle bu borcumun …… ay süre ile ödeme planına bağlanılarak 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi gereğince taksitler halinde ödemek istiyorum.
…/…/…. tarihinde ilk taksit (peşinat) olarak …………………………. TL’nı Kurum veznesine / bankaya ödemiş bulunmaktayım.
Tecil ve taksitlendirme şartlarının ihlal edilmesi halinde verilen teminatımın nakde çevrilerek taksitlendirmeye konu bakiye borcumun tahsilini kabul ediyorum.
Mali Durum Bildirim Formu / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavirce düzenlenen mali durum raporu/bilanço ile teminatın değer tespitine ait rapor, form ekinde sunulmuştur.
Tecil ve taksitlendirme talebimin değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
…./…./…
Tarih-İmza-Kaşe
Ekler:1- Makbuz
2- Mali Durum Bildirim Formu / SMMM veya YMM Raporu / Bilanço
3- Teminatın Değer Tespit Raporu
Borçluya Ait Bilgiler
T.C. Kimlik No | |
Adı, Soyadı / Ünvanı | |
İşyeri/ Sigorta Numarası | |
Vergi Dairesi ve Kimlik No | |
Ticaret Sicil No | |
İşyeri Adresi | |
İşyeri Telefon No, Faks No
e-posta Adresi |
|
İkametgah Adresi | |
İkametgah Telefon No |
Takip No | Borç Türü | Ait Olduğu Ay / Yıl | Asıl Tutar | Gecikme Zammı | Toplamı (TL) | |
1 | ||||||
2 | ||||||
3 | ||||||
4 | ||||||
5 | ||||||
6 | ||||||
7 |
“Çok Zor Durum” Hali
6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre yapılacak tecil ve taksitlendirme işlemlerinde borçlunun “çok zor durum” halinin tespitinde;
“Kasa+Banka+Kısa Vadeli Alacaklar/Kısa Vadeli Borçlar”
formülü sonucu bulunacak oranın “2” ve altında olması halinde, bu durum borçlu açısından “çok zor durum” hali olarak kabul edilir.
Rasyonun “1,50” ve altında olması durumunda tecil ve taksitlendirme işlemi azami 36 aya kadar
Rasyonun “1,51” ila “2,00” aralığında olması durumunda tecil ve taksitlendirme işlemi azami 30 aya kadar,
Rasyosu “2,01” ve üzerinde olması durumunda borçluların tecil ve taksitlendirme talepleri reddedilir.
eşit taksitler halinde ödenmesini sağlayacak şekilde idarece ödeme planına bağlanır.
Bu süreler azami tecil ve taksitlendirme süresi olup tecil ve taksitlendirmeye yetkili makamlarca daha az sürede tecil ve taksitlendirme yapılabilir.
Borçların tecil ve taksitlendirilmesinde borcun eşit taksitlerle ödenmesi esastır. Ancak borçlularca kademeli ödeme planında ısrar edilmesi ve ünitece borçlunun taksitlerini eşit olarak ödeyemeyecek durumda olduğuna kanaat getirilmesi halinde, en fazla ilk altı taksit, eşit taksitlere bölünmüş ödeme planındaki taksit tutarının % 50 sinden az olmamak kaydıyla kademeli olarak tecil ve taksitlendirilebilir.
“Çok Zor Durum” halinin tespitinde;
A) Tecile konu borç toplamı, borç türü bazında 100.000 TL ve altında olan borçlular ile borç miktarı üzerinde durulmaksızın kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler (şirketler hariç) için, “çok zor durum” halinin tespitinin “Mali Durum Bildirim Formu” ile beyan edecekleri bilgiler esastır.
B) Tecile konu borç toplamı, borç türü bazında 100.000 Türk Lirası üzerinde olması durumunda “çok zor durum” halinin tespitinde;
1- Halka açık olan şirketlerin Sermaye Piyasası Kuruluna verdikleri en son bilanço esas alınarak likidite oranı Kurumca hesaplanır.
2- Bu bendin (1) nolu alt bendi dışında kalan borçlular yönünden ise, 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre ruhsat almış ve faaliyet belgesine sahip Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerce yukarıdaki formüle göre hesaplanacak likidite oranına göre işlem yapılır.
Teminatlar
6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre yapılacak tecil ve taksitlendirmelerde
(1) Borçlunun tecil ve taksitlendirmeye konu borç toplamının 50.000 Türk Lirasını (bu tutar dahil) aşmaması şartıyla tecil edilecek borçlar için teminat aranılmaz.
(2) Teminat aranılmaksızın yapılacak tecil ve taksitlendirmelerde, 50.000 Türk Lirası sınırı, işyeri ve borç türüne bakılmaksızın borçlunun veya işverenin alacaklı Kurum ünitesine olan borç toplamı esas alınarak belirlenir.
(3) Tecil ve taksitlendirilecek Kurum alacaklarının toplam tutarının 50.000 Türk Lirasını aşması durumunda, gösterilmesi zorunlu olan teminat tutarı 50.000 Türk Lirasını aşan kısmın yarısı kadardır.
(4) Teminat aranılmaksızın yapılacak tecil ve taksitlendirmelere ilişkin olarak belirlenen 50.000 Türk Lirası tutarındaki sınır tecil ve taksitlendirilen borçların toplamı esas alınarak uygulanacağından, borçlunun tecil ve taksitlendirilen ve tecil şartlarına uygun olarak ödeme yaptığı borçları için bu sınır dikkate alınmış ise yeni tecil ve taksitlendirme taleplerinde daha önce tecil edilmiş borç tutarı ile talepte bulunulan borç tutarının toplamı dikkate alınır.
(5) Kurumumuz alacakları teminat aranılmaksızın tecil ve taksitlendirilmiş olmakla birlikte tecil ve taksitlendirme şartlarına uygun ödeme yapılmaması nedeniyle tecil ve taksitlendirme işlemi bozulmuş ise, borçlunun teminatsız tecil ve taksitlendirme uygulamasından yararlanmadığı başka bir tecil ve taksitlendirilmiş borcu bulunmadığı takdirde, 50.000 Türk Lirası tutarındaki teminatsız tecil ve taksitlendirme uygulamasından tekrar yararlandırılır.
(6) Tecil ve taksitlendirilen borç toplamının 50.000 Türk Lirasından fazla olması ve tecil şartlarına uygun taksit ödemeleri devam ettiği sürece borçlu tarafından başkaca borçları için yeni tecil ve taksitlendirme talebinde bulunulduğunda, daha önce tecil edilmiş borçların 50.000 Türk Lirasına kadar olan kısmı için teminat aranılmamış olması nedeniyle, tecil ve taksitlendirilmesi talep edilen borcun yarısı değerinde teminat gösterilmesi istenilir.
Teminat olarak gösterilen taşınır ve taşınmazların değer tespitlerinin yapılması
A) Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde teminat olarak taşınmaz gösterilmiş ise değer tespitlerinde;
a) Ekspertiz Raporu Yönergesi hükümleri çerçevesinde Kurum teknik elemanlarınca düzenlenen raporlar,
b) Sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde yetkilendirilmiş değerleme uzmanları veya değerleme şirketleri tarafından düzenlenen raporlar,
c) Ticaret, Sanayi ve Deniz Ticaret Odaları ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları veya bunların bağlı olduğu Birlik yönetimlerince bilirkişilik, eksperlik ve hakemlik yapma yetkisi verilenler tarafından düzenlenen raporlar,
ç) Bankalar ve sigorta şirketleri tarafından yaptırılan değer tespitine ilişkin raporlar,
d) Hukuk mahkemelerince tayin edilmiş bilirkişilerce düzenlenen raporlar,
esas alınır.
B) (A) Fıkrasının (a) ve (d) bendlerinde belirtilenler hariç olmak üzere diğer bendlerinde sayılan şekilde değer tespitine ilişkin düzenlenen raporlarda, rapor düzenleyen ekspertiz veya bilirkişilerin yetki veya ruhsat belgelerinin rapora eklenmesi zorunludur.
C) Gösterilen teminat taşınır ise, öncelikle sosyal güvenlik il müdürlüğünde/sosyal güvenlik merkezinde görev yapan icra memurunca değer tespiti yapılır. Taşınırın niteliğine göre bu servislerce ya da Ünite amirince gerek görülmesi halinde bilirkişilere değer biçtirilir ya da ilgili meslek ve esnaf odalarından görüş alınır veya emsal malların piyasa araştırması yaptırılır.
D) Kurum alacaklarına karşılık öncelikle, üzerinde başka idareler ile gerçek veya tüzel kişilerin haciz, ipotek, rehin gibi kısıtlayıcı takyidatları bulunmayan ve satış kabiliyeti olan mallar teminat olarak alınır.
Ek:2
MALİ DURUM BİLDİRİM FORMU
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………………………. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne
………………………………. Sosyal Güvenlik Merkezine
……………..
Müdürlüğünüzde / Merkezinizde işlem gören ……..…………… nolu işyerimden /sigortalılığımdan kaynaklanan ve …/…/……… tarihi itibariyle gecikme cezası ve zammı dahil toplam ….…………… TL tutarındaki borcumun 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi gereği tecil ve taksitlendirilmesi için …./…./…. tarihi itibariyle mali durumumun tespitine ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
Beyan ettiğim bilgilerin işyeri defter ve belgelerine uygun ve doğru olduğunu kabul ve taahhüt ederim.
…./…./….
Adı Soyadı
Ünvanı
İmza, Kaşe
T.C. Kimlik No | |
Adı, Soyadı ve Ünvanı | |
İşyeri sicil no (*) | |
İşyeri sicil no (*) | |
Vergi dairesi ve no | |
Ticaret sicil no | |
İşyeri adresi | |
İşyeri telefon no | |
İkametgah adresi |
…./…./…. Tarihi İtibari İle Mali Durumu Gösterir Değerler (Toplam)** | |||
Kasa | Banka | Kısa Vadeli Alacaklar | Kısa Vadeli Borçlar |
1- Bu formun arka sayfasındaki açıklamalar eksiksiz olarak doldurulacaktır.
2- Mali durum tespitine esas olmak üzere, formda belirtilen bilgilerin işyeri kayıt ve belgeleri ile uyumlu olup olmadığı konusunda Kurum denetim elemanları inceleme yapmaya yetkili olup, beyan edilen bilgilerin doğru olmadığının anlaşılması halinde, borçlular bu tecil ve taksitlendirme işleminden yararlanma hakkını kaybedeceklerdir.
Not:
(*) Bu bölüm birden fazla işyeri olanlar tarafından doldurulacaktır.
(**) Bu bölümde yer alan değerler toplam olarak belirtilecektir. Ayrıca, ayrıntılı bilgilere arka sayfadaki bölümlerde yer verilecektir.
Kısa Vadeli Alacaklar Hakkında Bilgi
Borçlunun adı | Alacağın türü | Ödeme vadesi | Toplam tutarı (TL) |
Kısa Vadeli Borçlar Hakkında Bilgi
Alacaklının adı | Borcun türü | Ödeme vadesi | Toplam tutar (TL) |
Banka Bilgileri
Banka Şubesi | Hesap Numarası | Bakiye Tutarı (TL) | |
1 | |||
2 | |||
3 |
Açıklamalar
KASA:
Borçlunun Vergi Usul Kanunu gereği tutmak zorunda olduğu ticari defterlerine göre mevcut kasa yekunu veya deftere tabi değil ise …/…/……… tarihi itibariyle beyan edeceği kasa yekununu ifade etmektedir. Deftere tabi olan borçlularda bu hesap, borçlunun elinde bulunan ulusal ve yabancı paraların TL karşılığının izlenmesi için kullanılır. Tahsil olunan para tutarları borç, ödemeler ve bankaya yatırılan para tutarları alacak kaydedilir. Hesap daima borç bakiyesi verir veya sıfır olur. Hiçbir şekilde alacak bakiyesi vermez.
BANKA BİLGİLERİ:
Banka bilgileri kısmı borçlunun yurt içi ve yurt dışı banka ve benzeri finans kurumlarına yatırılan ve çekilen paralarının izlenmesini kapsar. Bankalara para olarak veya hesaben yatırılan değerler borç, çekilen tutarlar ile üçüncü kişilerce tahsil edilen çek ve ödeme emirleri alacak kaydedildiğinden, bu kısma, borçlunun bankalarda mevcut mevduat hesaplarının şube, banka hesap numarası ve bakiyesi yazılacaktır.
KISA VADELİ ALACAKLAR:
Kısa vadeli alacaklar, en çok bir yıl veya borçlunun normal faaliyet dönemi sonunda tahsil edilmesi gereken alacaklarını kapsar.
KISA VADELİ BORÇLAR:
Kısa vadeli borçlar çok bir yıl veya borçlunun normal faaliyet dönemi sonunda ödenecek yabancı kaynakları kapsar. Mali borçlar, ticari borçlar, diğer borçlar, alınan avans, ödenecek vergi ve diğer yükümlülükler, borç ve gider karşılıkları, gelecek aylara ait gelirler ve gider tahakkukları ile diğer kısa vadeli borçlar gibi alt başlıklardan oluşur.
Ek: 3
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VEYA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENEN “ÇOK ZOR DURUM” HALİNİN TESPİTİNE İLİŞKİN RAPOR
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………………………. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne
………………………………. Sosyal Güvenlik Merkezine
……………..
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi gereği borçlarını tecil ve taksitlendirmek üzere başvuruda bulunan aşağıda adı geçen borçlunun tarafımdan tespit edilen …/…/…. tarihi itibariyle “çok zor durum” haline ilişkin bilgi ve belgelerden “Kasa+Banka+Kısa Vadeli Alacaklar/Kısa Vadeli Borçlar” formülü sonucunda bulunan (……………) oranının doğruluğunu kabul eder, rapor muhteviyatının borçlunun işyeri defter ve belgelerine uygun olmadığının anlaşılması halinde, hakkımda Türk Ceza Kanunu ve 3568 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre işlem yapılmasını kabul ve taahhüt ederim.
…./…./……..
Meslek Mensubu
Adı Soyadı- İmza-Kaşe
Ekler: 1- Ruhsat Belgeleri
2- Faaliyet Belgesi
3- Hesaplamalara Esas Belgeler
Borçlunun
T.C. Kimlik No |
|
|||||
İşyeri Sicil No | ||||||
Adı Soyadı ve Ünvanı | ||||||
Vergi Kimlik No | ||||||
Ticaret Sicil No | ||||||
İşyeri Adresi | ||||||
Telefon No, Faks No, e-posta adresi | ||||||
Raporun Tarihi …/…/…. Sayısı : …….. Ruhsatname / Faaliyet Belgesi : …………………….
Mali Durumu Gösterir Değerler (Toplam)TL |
||||||
Kasa | Banka | Kısa Vadeli Alacaklar | Kısa Vadeli Borçlar | RASYO | ||
Raporu Düzenleyen Meslek Mensubunun |
||||||
T.C. Kimlik No | ||||||
Adı, Soyadı ve Unvan | ||||||
Vergi Kimlik No | ||||||
Kayıtlı Olduğu Oda | ||||||
İşyeri Adresi | ||||||
Telefon, Faks, e-posta | ||||||
Ek:4/a
TECİL VE TAKSİTLENDİRME KOMİSYON KARARI
Karar No: .……./……..
Borçlunun Adı-Soyadı / Ünvanı : ………………………………………………………….
Takip Kartı No : …………………………………………………………
T.C. Kimlik No : ………………………………………………………….
İşyeri Sicil No : ………………………………………………………….
Vergi Dairesi ve No : ………………………………………………………….
Ticaret Sicil No : ………………………………………………………….
Borcun Türü, Miktarı : ………………………………………………………….
Borcun Ait Olduğu Ay ve Yıllar : ………………………………………………………….
Borçlu Tarafından Gösterilmesi
Zorunlu Teminat Tutarı : …………………………………………………………..
Borçlu Tarafından Sunulan Teminat : ………………………………………………………….
Teminatın Değeri : …………………………………………………………
Borçlunun “Çok Zor Durum” Haline
Esas Rasyosu : …………………………………………………………
Talep Edilen Tecil Taksitlendirme Süresi : …………………………………………………….
KARAR:
………………………………………………………………………………………
Ek: 1- Ödeme Planı
İcra Memuru Servis Şefi /Yetkili Müdür Yardımcısı
OLUR
…./…./….
Merkez Müdürü
Ek:4/b
TECİL VE TAKSİTLENDİRME KOMİSYON KARARI
Karar No: …/….
Borçlunun Adı-Soyadı / Ünvanı : ………………………………………………………….
Takip Kartı No : …………………………………………………………
T.C. Kimlik No : ………………………………………………………….
İşyeri Sicil No : ………………………………………………………….
Vergi Dairesi ve No : ………………………………………………………….
Ticaret Sicil No : ………………………………………………………….
Borcun Türü, Miktarı : ………………………………………………………….
Borcun Ait Olduğu Ay ve Yıllar : ………………………………………………………….
Borçlu Tarafından Gösterilmesi
Zorunlu Teminat Tutarı : …………………………………………………………..
Borçlu Tarafından Sunulan Teminat : ………………………………………………………….
Teminatın Değeri : …………………………………………………………
Borçlunun “Çok Zor Durum” Haline
Esas Rasyosu : …………………………………………………………
Talep Edilen Tecil Taksitlendirme Süresi : …………………………………………………….
KARAR:
………………………………………………………………………………………
Ek: 1- Ödeme Planı
İcra Memuru Servis Şefi / Yetkili Merkez Müdürü / İl Müdür Yardımcısı
OLUR
…./…./….
İl Müdürü
Ek:5
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………… Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
………. Sosyal Güvenlik Merkezi
Sayı : B.13.2.SGK.4……………………./
Konu: Tecil ve taksitlendirme talebiniz.
Sayın :……………………………………………..
………………………………………………
………………..
İl Müdürlüğümüze /Merkezimize olan …/…/… tarihine kadar hesaplanmış gecikme cezası ve zammı dahil ……………… TL tutarındaki ……………. borcunuzun;
1- Tecil ve taksitlendirilen borçlarınızın toplamı 50.000 TL’sini aşmadığından teminat göstermenize gerek olmadığı,
Tecil ve taksitlendirilen borçlarınızın toplamı 50.000 TL’sini aştığından,aşan kısmın yarısı olan …………….TL tutarında teminat gösterilmesi,
2- Bu borcunuza taksitlendirme tarihinden itibaren yıllık %….. tecil faizi uygulanması,
3- Borca karşılık her ay ödeme planında belirtilen aylık taksit tutarları ile birlikte hesaplanacak faizlerinde ödenmesi,
4- Tecil ve taksitlendirme süresi içinde tahakkuk edecek tecile konu borca ilişkin cari ay borçlarının yasal süresinde ödenmesi,
5- Tecil ve taksitlendirme şartlarına uyulmadığı takdirde tamamı muaccel olacak borç için icra takibine devam edilerek teminatın derhal nakde çevrilmesi,
kayıt ve şartı ile, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi uyarınca …./…./…. tarihinden itibaren tecil ve taksitlendirilmesi ve ekte gönderilen ödeme planı çerçevesinde tahsili uygun görülmüştür.
Bilgi edinilmesini, yukarıdaki şartların kabul edildiğinin bir yazı ile bildirilmesini rica ederim.
Ek: 1- Ödeme planı
Ek:6 | |
TECİL VE TAKSİTLENDİRME BİLGİ FORMU | |
Borçlunun Adı Soyadı/Ünvanı | |
Bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezi | |
Borcun Türü ve Dönemi | |
Borcun Miktarı | |
Borçlu tarafından talep edilen tecil ve taksitlendirme süresi | |
Borçlu tarafından gösterilen teminatın türü | |
Gösterilen teminatın değeri | |
Teminatın değer tespitinin kim tarafından yapıldığı | |
Teminat üzerindeki haciz ve ipoteklerin toplamı | |
Gayrimenkule ilişkin tapu takyidat belgesi | |
Ünite görüşü | |
Son iki yıl içinde bozulan taksitlendirme sayısı | |
İlk taksitin ödenip ödenmediği | |
Haciz kaldırma taleplerinin olup olmadığı | |
Tespit edilen rasyo | |
Düzenleyen
Adı Soyadı İmza – kaşe |
Ek:7
YÜRÜRLÜK TARİHLERİNE GÖRE TECİL FAİZ ORANLARI
|
||
Dönemler |
Faiz Oranları (%)
|
Resmi Gazete Tarihi
|
09.03.1994 – 06.09.1995 tarihleri arasında | 114 | 09.03.1994
|
07.09.1995 – 01.02.1996 tarihleri arasında | 96 | 07.09.1995
|
02.02.1996 – 21.10.1996 tarihleri arasında | 144 | 02.02.1996
|
22.10.1996 – 09.07.1998 tarihleri arasında | 120 | 22.10.1996 |
10.07.1998 – 24.01.2000 tarihleri arasında | 96 | 10.07.1998 |
25.01.2000 – 20.12.2000 tarihleri arasında | 48 | 25.01.2000 |
21.12.2000 – 30.03.2001 tarihleri arasında | 36 | 21.12.2000 |
31.03.2001 – 01.02.2002 tarihleri arasında | 72 | 31.03.2001 |
02.02.2002 – 11.11.2003 tarihleri arasında | 60 | 02.02.2002 |
12.11.2003 – 03.03.2005 tarihleri arasında | 36 | 12.11.2003 |
04.03.2005 – 27.04.2006 tarihleri arasında | 30 | 04.03.2005 |
28.04.2006 – 20.11.2009 tarihleri arasında | 24 | 28.04.2006 |
21.11.2009 – 20.10.2010 tarihleri arasında | 19 | 21.11.2009 |
21.10.2010 – ………… | 12 | 21.10.2010 |
EK:8
6183 Sayılı Kanun Çerçevesinde Bakanlar Kurulu Tarafından Belirlenen Gecikme Zammı Oranları
Genel Tebliğ No Uygulama Tarihi Gecikme Zammı Oranı
(%)
359 | 01/01/1981 – 29/02/1984 tarihleri arasında | 1.Ay | 10 | |
Diğer Aylar için Aylık | 3 | |||
367 | 01/03/1984 – 31/08/1985 tarihleri arasında | 1.Ay | 10 | |
Diğer Aylar için Aylık | 4 | |||
370 | 01/09/1985 – 31/05/1988 tarihleri arasında | 1.Ay | 10 | |
Takip Eden 5 Ay için Aylık | 7 | |||
Diğer Aylar için Aylık | 5 | |||
372 | 01/06/1988 – 31/12/1988 tarihleri arasında | İlk 3 Ay | 10 | |
Takip Eden 3 Ay için Aylık | 8 | |||
Diğer Aylar için Aylık | 6 | |||
375 | 01/01/1989 – 31/12/1989 tarihleri arasında | İlk 4 Ay için Aylık | 10 | |
Diğer Aylar için Aylık | 7 | |||
378 | 01/01/1990 – 29/12/1993 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık | 7 | |
381 | 30/12/1993 – 07/03/1994 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık
Her ay için |
9 | |
383 | 08/03/1994 – 30/08/1995 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık | 12 | |
389 | 31/08/1995 – 31/01/1996 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık | 10 | |
391 | 01/02/1996 – 08/07/1998 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık | 15 | |
403 | 09/07/1998 – 19/01/2000 tarihleri arasında | Tüm Aylar için Aylık | 12 | |
408 | 20/01/2000 – 01/12/2000 tarihleri arasında | Her Ay için | 6 | |
411 | 02/12/2000 – 28/03/2001 tarihleri arasında | Her Ay için | 5 | |
415 | 29/03/2001 – 30/01/2002 tarihleri arasında | Her Ay için | 10 | |
422 | 31/01/2002 – 11/11/2003 tarihleri arasında | Her Ay için | 7 | |
429 | 12/11/2003 – 01/01/2004 tarihleri arasında | Her Ay için | 4 | |
5035 S.K.4.Md. | 02/01/2004 – 01/03/2005 tarihleri arasında | Her Ay için | 4 | |
434 | 02/03/2005-20/04/2006 tarihleri arasında | Her Ay için | 3 | |
438 | 21/04/2006-21/11/2009 tarihleri arasında | Her Ay için | 2,5 | |
Seri C Sıra 1 | 21/11/2009 – 19/10/2010 tarihleri arasında | Her Ay için | 1,95
|
|
Seri C Sıra 2 | 19/10/2010 tarihinden itibaren | Her Ay İçin | 1,40
|
|
Ek:9
5510 sayılı Kanuna Göre Gecikme Zammı Olarak Uygulanan Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Aylık Ortamla Faiz Oranları
Aylık DİBS ORANLARI | |||||||||
Ay/Yıl | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 |
Ocak | – | 1.91 | 1.49 | 1.10 | 1,56 | 1,26 | 1,26 | 0,64 | 0,57 |
Şubat | – | 1.81 | 1.36 | 1.10 | 1,45 | 1,30 | 1,17 | 0,64 | 0,65 |
Mart | – | 1.84 | 1.32 | 1.09 | 1,52 | 1.35 | 1,12 | 0,67 | 0,71 |
Nisan | – | 1.75 | 1.33 | 1.09 | 1,47 | 1,41 | 1,05 | 0,70 | 0,71 |
Mayıs | – | 2.13 | 1.34 | 1.17 | 1,45 | 1.50 | 0,92 | 0,76 | 0,67 |
Haziran | – | 2.05 | 1.22 | 1.40 | 1,43 | 1.64 | 0,96 | 0,70 | |
Temmuz | – | 1.97 | 1.25 | 1.64 | 1,36 | 1,57 | 0,88 | 0,66 | |
Ağustos | 2,77 | 1.87 | 1.25 | 1.56 | 1,43 | 1,46 | 0,76 | 0,64 | |
Eylül | 2.35 | 1.91 | 1.16 | 1.61 | 1,41 | 1,44 | 0,73 | 0,63 | |
Ekim | 2.16 | 1.73 | 1.14 | 1,67 | 1,27 | 1,57 | 0,61 | 0,61 | |
Kasım | 2.12 | 1.73 | 1.11 | 1,59 | 1,26 | 1,63 | 0,68 | 0,61 | |
Aralık | 2.07 | 1.75 | 1.11 | 1,63 | 1,28 | 1,43 | 0,72 | 0,62 |
Ek:10
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
…………….. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
…….………. Sosyal Güvenlik Merkezi
Kurumumuza olan borçlarının takip ve tahsili için hakkında 6183 sayılı Kanun hükümleri uyarınca cebri takip işlemlerine başlanılan …………..…………………… ……………………………………………. nin aşağıda icra takip numaraları yazılı dosyalarının birleştirilmesine karar verilmiş olup, bundan sonra bütün haciz ve satış işlemleri ile yazışmalar borçlu hakkında ilk önce açılan icra takip dosyası olan Tevhitli ………….. numaradan yapılacaktır.
İcra Memuru Servis Şefi /Yetkili Müdür Yardımcısı
O L U R
…../…../
Müdür
Tevhit edilen icra takip dosya numaraları
1 – …………………………….
2 – …………………………….
3 – …………………………….
4 – …………………………….
5 – …………………………….
6 – …………………………….
7 – …………………………….
8 – …………………………….
9 – …………………………….
10 – ……………………………
Ek:11/a | |||
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN GENELGELER | |||
SIRA NO | GENELGENİN | ||
TARİHİ | SAYISI | KONUSU | |
1 | 01.10.1994 | 16-93 Ek | 6183 sayılı Kanun gereğince yürütülecek icra, takip ve haciz işlemleri |
2 | 10.11.1994 | 16-94 Ek | Tecil ve taksitlendirme işlemleri, gecikme zammı ve harcırahlar |
3 | 10.01.1995 | 16-103 Ek | 6183 sayılı Kanun uyarınca yürütülecek icra takip, haciz ve satış işlemleri |
4 | 28.06.1995 | 16-108 Ek | 6183 sayılı Kanun uyarınca yürütülecek işlemler |
5 | 11.07.1995 | 16-109 Ek | 6183 sayılı Yasanın uygulanması |
6 | 18.09.1995 | 16-113 Ek | Tecil faizi mahsup ve Anayasa Mahkemesi kararı |
7 | 08.11.1995 | 16-115 Ek | 3986 sayılı Kanun kapsamına giren prim borçlarının tahsili |
8 | 02.02.1996 | 16-122 Ek | Tecil faizi |
9 | 27.09.1996 | 16-131 Ek | İcra takipleri |
10 | 31.10.1996 | 16-132 Ek | Tecil faizi |
11 | 26.12.1996 | 16-134 Ek | Tecil ve taksitlendirmede mahsup şekli |
12 | 29.07.1997 | 16-143 Ek | Prim tutarlarının tam ve zamanında ödenmesi |
13 | 11.08.1997 | 16-145 Ek | Prim borçları |
14 | 22.12.1997 | 16-152 Ek | Cüz’i Kurum alacakları |
15 | 22.04.1998 | 16-159 Ek | Tecil ve taksitlendirme yetkilerinin artırılması ve icra takiplerine ilişkin üç aylık çalışma raporlarının gönderilmesi |
16 | 30.04.1998 | 16-160 Ek | Mahsup işlemleri |
17 | 14.07.1998 | 16-164 Ek | Tecil faizi |
18 | 10.08.1998 | 16-166 Ek | 6183 sayılı Yasada yapılan değişiklikler |
19 | 13.08.1998 | 16-167 Ek | Kurumumuz alacakları |
20 | 02.09.1998 | 16-170 Ek | 2925 sayılı Kanuna göre tahsil edilecek primler |
21 | 18.09.1998 | 16-172 Ek | 6183 sayılı Kanuna göre yürütülen icra takip işlemlerine ilişkin çalışma raporları |
22 | 02.12.1998 | 16-176 Ek | Gayrimenkul mal satış ilanları |
23 | 29.12.1998 | 16-180 Ek | Mahsup işlemleri |
24 | 15.01.1999 | 16-182 Ek | Tecil ve taksitlendirme yetkilerinin artırılması |
25 | 06.05.1999 | 16-188 Ek | Kurum alacaklarının tecilinde teminat alınmayacak tutar |
26 | 25.01.2000 | 16-208 Ek | Kanuni faiz ve temerrüt faizi |
27 | 23.02.2000 | 16-211 Ek | Tecil faizinin mahsubu |
28 | 01.09.2000 | 16-227 Ek | Belediyelerden olan alacaklarımızın tahsili |
29 | 25.09.2000 | 16-229 Ek | Tecil ve taksitlendirme yetkilerinin artırılması |
30 | 05.10.2000 | 16-231 Ek | Belediyelerden olan alacaklarımızın tahsili |
31 | 11.01.2001 | 16-236 Ek | Tecil faizi |
32 | 09.04.2001 | 16-243 Ek | Tecil faizi ve belediyelerin borçlarından dolayı kademeli ödeme planı düzenlenebileceği |
33 | 30.04.2001 | 16-244 Ek | Kurum alacaklarının yıllık %3 oranında tecil faizi alınarak tecil ve taksitlendirilmesi hk. |
34 | 30.07.2001 | 16-247 Ek | Kurum alacaklarının taksitlendirilmesi |
35 | 19.10.2001 | 16-250 Ek | 16-244 Ek ve 16-247 Ek sayılı Genelgeler uyarınca yapılacak taksitlendirmeler |
36 | 12.02.2002 | 16-256 Ek | Tecil faizi |
37 | 06.03.2002 | 16-257 Ek | Gayrimenkul satış ilanları |
38 | 19.03.2002 | 16-259 Ek | Kurum alacaklarının yıllık %3 oranında tecil faizi alınarak yeniden tecil ve taksitlendirilmesi |
39 | 16.04.2002 | 16-261 Ek | Kurum alacaklarının 18 ay taksitle ödenmesinde geç ödenen taksitlere uygulanacak tecil faizi |
40 | 26.06.2002 | 16-266 Ek | 6183 sayılı Kanun uyarınca yürütülen icra takip işlemleri |
41 | 20.08.2002 | 16-271 Ek | Kanuni faiz |
42 | 05.09.2002 | 16-273 Ek | Kurumumuz alacaklarının 18 aylık taksitlendirme işlemlerinde ödenmeyen taksitler |
43 | 03.10.2002 | 16-274 Ek | 16-244, 16-247 Ek sayılı Genelgelere getirilen ek kolaylıklar |
44 | 08.10.2002 | 16-275 Ek | Kanuni faiz |
45 | 04.03.2003 | 16-284 Ek | Kurum alacaklarının 18 ay taksitlendirilmesi |
46 | 21.04.2003 | 16-286 Ek | Taksitlendirme |
47 | 09.05.2003 | 16-288 Ek | Kanuni faiz |
48 | 26.09.2003 | 16-298 Ek | 16-259 Ek ve 16-284 Ek sayılı Genelgeler |
49 | 05.12.2003 | 16-304 Ek | Tecil faizi oranı ile eğitime katkı payı ve özel işlem vergilerinde katkı payı |
50 | 13.02.2004 | 16-308 Ek | 16-259 Ek, 16-284 Ek ve 16-298 Ek sayılı Genelgelere göre yürütülen 18 aylık taksitlendirmeler |
51 | 27.04.2004 | 16-315 Ek | İlan yoluyla tebliğ ve zaman aşımını kesen haller |
52 | 29.04.2004 | 16-316 Ek | Tecil, taksitlendirme yetkileri |
53 | 14.03.2005 | 16-333 Ek | Tecil faizi oranı ile damga vergisi, eğitime katkı payı ve özel işlem vergilerinde gecikme zammı oranı |
54 | 27.05.2005 | 16-345 Ek | Prim ödeme yükümlülüğünü aksatan işverenler |
55 | 03.08.2005 | 16-349 Ek | Kanuni faiz |
56 | 02.05.2006 | 16-371 Ek | Tecil faizi oranı ile damga vergisi, eğitime katkı payı ve özel işlem vergilerinde gecikme zammı oranı |
57 | 21.08.2006 | 16-381 Ek | Tecil ve taksitlendirme yetkilerinin artırılması ve tecil ve taksitlendirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlar |
58 | 05.01.2007 | 16-386 Ek | Prime esas kazançların alt ve üst sınırları, idari para cezaları, ilan yoluyla tebliğ edilecek tutarlar ve damga vergisi |
59 | 06.02.2007 | 2007-10 | Tecil, taksitlendirme yetkileri ile usul ve esasları |
60 | 09.04.2007 | 2007-23 | 6183 sayılı Kanunun 79 uncu maddesinde yapılan düzenlemeler |
61 | 25.03.2008 | 2008-16 | Tecil ve taksitlendirme usul ve esasları ile satış süreçleri |
62 | 03.02.2009 | 2009-20 | Tecil, taksitlendirme yetkileri ile usul ve esasları |
63 | 05.03.2009 | 2009-36 | Tecil, taksitlendirme yetkileri ile usul ve esasları |
64 | 06.05.2010 | 2009-59 | Hak alacak haczi yapılmış borçların tecil ve taksitlendirilmesi |
65 | 03.12.2009 | 2009-147 | Tecil faizi ile gecikme zammı oranları |
66 | 07.05.2010 | 2010-60 | Fazlaya İlişkin hacizler |
67 | 07.05.2010 | 2010-61 | İlan yoluyla tebliğ ve gayrimenkul satış ilanı |
68 | 07.06.2010 | 2010-71 | Alt işverenlerin borçları |
69 | 01.11.2010 | 2010-119 | Tecil faizi ile gecikme zammı oranları |
Ek:11/b | |||||||
YÜRÜRLÜKTEN KISMİ OLARAK KALDIRILAN GENELGELER (6183 SAYILI KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN BÖLÜMLER) |
|||||||
SIRA NO | GENELGENİN | KALDIRILAN BÖLÜM | |||||
TARİHİ | SAYISI | KONUSU | |||||
1 | 29.12.1998 | 16-180 Ek | Mahsup işlemleri | C-Cebri tahsilatta mahsup D-Tecilde mahsup E-Tecil bozulduğunda mahsup işlemleri F-Diğer işlemler |
|||
2 | 28.01.2000 | 16-209 Ek | Gecikme zammı ve tecil faizi | Tecil faizi | |||
3 | 25.10.2007 | 2007-81 | Kurum alacaklarının otomatik olarak icra havuzuna aktarımı, icra takip haciz ve satış servislerinin yeniden yapılandırılması | İcra takip haciz ve satış servislerinin yeniden yapılandırılması | |||
4 | 03.01.2008 | 2008-1 | Kurum alacaklarının icra takip işlemleri | Haciz ve satış işlemlerine ilişkin süreler | |||
Ek:11/c | |||
YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN GENEL YAZILAR | |||
SIRA NO | GENEL YAZININ | ||
TARİHİ | SAYISI | KONUSU | |
1 | 08.07.1994 | 520783 | 6183 sayılı Kanun uygulaması |
2 | 04.10.1994 | 735564 | İcra takip haciz ve satış işlemlerinde kullanılacak belgeler |
3 | 24.02.1995 | 151269 | 6183 sayılı Kanun uyarınca yürütülen işlemler |
4 | 26.12.1996 | 909358 | Prim ve gecikme zammı alacakları |
5 | 15.05.1998 | 353027 | Kurumumuz alacakları |
6 | 10.06.1998 | 436671 | Kurumumuz alacakları |
7 | 18.05.1999 | 350502 | Haciz bildirileri |
8 | 25.06.1999 | 458127 | İlan yoluyla tebliğ |
9 | 24.09.1999 | 685261 | Mahsup işlemleri |
10 | 25.11.1999 | 872708 | Teferruat haczi |
11 | 07.02.2000 | 82660 | Telefon hacizleri |
12 | 09.02.2000 | 87390 | Kanuni faiz |
13 | 18.02.2000 | 115719 | Kurumumuz alacaklarının tahsili |
14 | 10.03.2000 | 183722 | Tecil faizi |
15 | 22.03.2000 | 194824 | İcra takiplerine ilişkin masraflar |
16 | 14.04.2000 | 269168 | Kurumumuz alacaklarının tahsili |
17 | 25.05.2000 | 381382 | Kurum alacaklarının takip ve tahsili |
18 | 20.07.2000 | 520198 | Yediemin depoları ve primlerini düzenli ödeyen işverenler |
19 | 08.09.2000 | 634752 | Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde aranan hususlar |
20 | 25.10.2004 | 804165 | 6183 sayılı Kanunun 41 inci maddesinin 7 nci fıkrasının iptali |
21 | 10.01.2005 | 17047 | Fazlaya ilişkin hacizler |
22 | 14.03.2005 | 178717 | İlan yoluyla tebliğler |
23 | 15.03.2005 | 181951 | 5272 sayılı Belediye Kanunu |
←SGK 2011/53 Genelgesi Önceki Sayfa
—————————————————————————————————————————————-
(*) T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü
GenelgeTarihi:21/06/2011
Sayı : B.13.2.SGK.0.010.06-010.06.02
Konu: İcra takip haciz ve satış işlemleri
GENELGE 2011/53